Säsongens kock Våren 2017
Anna-Carin Persson - Förskolan Gunghästen
Motivering: FSK Gunghästen har tydligt visat förmågan att sprida matglädje hos de minsta matgästerna genom dofter, smaker, synintryck och kärlek till god och näringsriktig mat. FSK Gunghästen, nu med Anna-Carin Persson har förskolans kök över tid samlat på sig stora framgångar och flera fina utmärkelser. Senast vann de Kost & Närings tävling ”Kök & pedagogik”. 2013 tilldelades FSK Gunghästen ”Arlas Guldko” och 2012 blev de utsedda till ”Raketförskola” av Allebarnsrätten.
Några snabba frågor till Anna-Carin:
Hur blev du kock?
När jag gick ut nian var jag väldigt skoltrött men hade tur att få jobb på en butik som satsade på mat, ost, chark och delikatesser. Sen kom jag in på kallskänken hos en gammal dam som lärde mig det mesta! Därefter fortsatte jag i butikssvängen med leverans av mat. Jag har alltid haft mitt matintresse med mig och varit mån om grönsaker, färg och form i maten.
Vad lagar du helst för mat?
Jag är husmanskost´s människa, jag vill att barn ska komma ihåg maten dom äter och lagar gärna soppor, vegetariska soppor mm.
Varför valde ni Mälardalens Frukt & Grönt som leverantör?
Vi har en sån otroligt bra kontakt och jag känner även många som jobbar hos er. Jag har även valt att beställa mina varor per telefon för att vi har så bra kontakt.
Hur hittar du inspiration till nya maträtter?
Det är inte svårt! Barnen kommer till mig med idéer och när barnen fyller år får dom komma in till oss en dag och laga mat och då kommer det fram många bra idéer.
Vad gör du på fritiden?
Jag har tre vuxna barn och tre barnbarn, en man och stuga så det är fullt upp. Annars så tränar jag så ofta det går.